Aktuális cikkek

Gazdasági szempontból is előnyös lehet a fokozott higiénia

A COVID-19 világszerte éreztette a hatását, de talán egyetlen ágazat sem sínylette úgy meg a járványügyi helyzetet, mint az idegenforgalom. A vendéglátás és turizmus terén óriási visszaeséseket könyvelhettek el a vállalkozók, de végre újraéledni látszik az ország vérkeringése. A fenyegetés viszont továbbra sem szűnt meg, szakemberek ezért máris a második hullám megelőzésére ösztönöznek.

A karantén feloldásával, és a veszélyhelyzet megszüntetésével lassan minden visszaáll a rendes kerékvágásba, egyes szakemberek szerint azonban a járvány második hullámát hazánk sem tudja majd elkerülni. Kiemelten fontos ezért a lakosság, és természetesen az újra nyitva tartó közintézmények, szállodák és éttermek rendszeres és fokozott fertőtlenítése, ami Papp Rita, a Hungaro Chemicals Kft. higiéniai szaktanácsadója szerint szemléletváltást követel.

„A COVID-19 előtt nem volt jellemző a szállodai, éttermi vendégterek fertőtlenítő hatású tisztítása. A székeket, asztalokat, kilincseket és egyéb, vendégekkel érintkező felületeket többnyire általános, vagy legfeljebb antibakteriális hatású tisztítószerekkel takarították, ez azonban a kórokozók ellen kevés. A járvány második hullámának megelőzésében is hatalmas szerepe van a fertőtlenítésnek, amire a széles spektrumú baktericid, fungicid, virucid szerek a legalkalmasabbak” – hívta fel a figyelmet a szakember, aki úgy véli, gazdasági szempontból is előnyös lehet a jól megválasztott termék.

„A szálláshelyek illetve vendéglátó egységek takarítását végzőknek számtalan esetben egész garmada tisztító- és fertőtlenítőszerrel kellene dolgozniuk, amire nincsenek felkészítve. Nem feltétlen ismerik a rendelkezésükre álló vegyszereket, ezért előfordulhat, hogy egy-egy lényeges fázis kimarad a felülettisztítás során. Kiemelten fontosnak tartjuk ezért, hogy lehetőség szerint egyszerűbb, de nagy hatásfokú, széles spektrumú rendszereket állítsunk össze. Ezek a bőrbarát anyagok amellett, hogy extra hatékonyságot biztosítanak, a munkavállalók takarítással töltött idejét is csökkentik, mert a tisztítás után nem szükséges külön fertőtlenítőszert is alkalmazni, és nem kell eltávolítani a felületről a vegyszermaradékot.”

Hozzászólás a cikkhez