Aktuális cikkek

Hozamnövekedés és környezettudatosság

A Malagrow Kft. január 26-án, az AgromashExpo-n tartott sajtótájékoztatóján Malatinszki György, a cég ügyvezető igazgatója a legújabb termékekkel és kezdeményezésekkel vezette be a szakmai előadókat.


A Malagrow Kft. 20 évvel ezelőtt indult családi vállalkozásként, innen nőtte ki magát egy mára több mint 30 főt foglalkoztató vállalattá. A céget Malatinszki György kezdte el építeni, majd testvérei, ahogy befejezték tanulmányaikat, csatlakoztak a vállalkozáshoz, amit a mai napig a három fiútestvér vezet. A folyamatos és dinamikus növekedés ellenére is igyekeznek megtartani a vállalat bensőséges, családias hangulatát és eszméit, s ez az egyik olyan nagy erőssége a Malagrow Kft.-nek, melynek köszönhetően több olyan kollégát is magáénak tudhat, akik már több mint 10 éve dolgoznak itt. A vállalat másik üzletága a Hulladékgazdálkodás, amely komoly piaci szereplőként a szelektív hulladék kezelés területén nyújt kimagasló eredményeket. Fő tevékenysége a különböző hulladéktömörítő, -kezelő gépek forgalmazása és szervizelése, de számos más területen is innovatív megoldásokat kínál. A Malagrow Kft. évek óta próbálja a két üzletágat valamilyen formában összekapcsolni és úgy érzik, az idén elinduló egyik programjuk lesz az első lépés arra, hogy e két terület egy cégen belül való jelenlétének kézzelfogható eredménye legyen. A hulladék kezelés (is) nem egy egyszerű dolog, nagyon sok engedély szükséges hozzá, rengeteg adminisztrációval jár. A cég ez irányú tapasztalatait, szaktudását kihasználva mer belefogni ebbe az új kezdeményezésbe A sajtótájékoztató főbb üzenetei is ezen a szakmai megalapozottságon nyugszanak, melynek eredményeként hozamnövekedésre optimalizált termék és környezettudatos jutalom program is bemutatásra kerül.

PremWarrior

Szakmai előadóként, PremWarrior, a Valagro cégcsoport globális értékesítési igazgatója a globális biostimulátor trendek piaci kihívásait, általános piaci trendjeit ismertette. PremWarrior a Valagro előtt Bill Gates és Melinda Gates Foundation Mezőgazdasági divíziójának senior regionális tanácsadójaként dolgozott, elősegítve a Dél-Ázsiai együttműködések megvalósulását. Nevéhez több, mint 70 szakmai publikáció, 30db lezárt mezőgazdasági készítménnyel kapcsolatos szabadalom kötődik. Prem szakmai múltja és előző munkahelyének köszönhetően olyan szemléletet hozott a cégbe, amit nem sok európai vállalat tudhat magáénak. Egy rendkívül eredményorientált üzleti szemléletet hozott, ami talán a Bill Gates-el való közös munkának is köszönhető. Elődadásában felhívta a figyelmet arra a paradoxonra, hogy a föld népesedése rohamosan nő és ugyanakkor a föld agrártermelésének üteme inkább lassul. Ahhoz, hogy ennek a kihívásnak megfeleljünk, óriási beruházásokra van szükség. A konvencionális mezőgazdasági megoldások (vetőmag+növényvédőszerek+ NPK műtrágyák) további növelésével nem tudjuk elérni a kívánt célt. Valami más komplexebb megoldás szükséges. Kiemelte, hogy milyen fontos a komplex gondolkodás és megoldás, melyben nem elég csak egy-egy termék. Bemutatta továbbá, hogy egy valódi biostimulátor előállítás ma mennyi munka, idő és pénz. Ebben a Valagro missziója, víziója és értékei: A világ élelmezése sem tisztán természetes úton sem tisztán kemikáliákkal nem megoldható meg, hiszen az élő környezet fenntarthatósága elengedhetetlen. A Valagro egy olyan, köztes, harmadik útban hisz, ahol a különböző tudományágak együttműködéséből egy olyan egészen új megoldás születik, amely a természet igényeit is figyelembe veszi.

Malatinszki György, ügyvezető igazgató

Balogh Ernő, a Malagrow Kft. technológiai fejlesztő munkatársa egy a világon egyedülálló kutatás-termékfejlesztési platform útján mutatatta be legújabb termékük, a YieldON, szántóföldre specializált biostimulátor működését. Ki ne szeretne szignifikáns hozamnövekedést elérni? A YieldON különböző növényélettani folyamatok szabályozásával növeli a tápanyagok felvételét, szállítását, a sejtosztódás intenzitását, valamint segíti az olajsav-bioszintézist és a transzport folyamatokat. Ennek köszönhetően pedig szignifikánsan emelkednek a hozamok és javulnak a szemek beltartalmi értékei. Bizonyítja ezt az a számos Magyarországon elvégzett kísérleti eredmény is, melyet a YieldON-nal kapcsolatban, az utóbbi években kisparcellán és üzemi körülmények között végzett közösen a Malagrow Kft. a Valagro-val. Balogh Ernő részletesen ismertette és szemléltette a kísérleteket és az értékes tapasztalatokat.

Erdélyi Krisztina, marketing vezető

Erdélyi Krisztina, a Malagrow Kft. marketing vezetője végül egy ígéretes környezettudatos program koncepcióját ismertette, melyet az idei év során fog elindítani a vállalat. A lombtrágya piacon évek óta fennálló problémára ad választ a program, melyben a gazdák nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott, üres csomagolóanyagokkal. Lényege, hogy a Valagro készítményeket használó termelőknek lehetősége lesz a felhasznált készítmények üres csomagolóanyagait leadni az ország több pontján működő átvételi pontokon annak érdekében, hogy ezek szakszerű, környezetkímélő módon kerüljenek megsemmisítésre, illetve újrahasznosításra. Az összegyűjtött és leadott üres Valagro-s csomagolóanyagok után, pedig „jutalmat” is kapnak, mellyel a környezetvédelemben és hulladékgazdálkodásban elhivatott Malagrow Kft. díjazza a környezettudatos gazdálkodókat. A szorgalmas gazdák, vásárlási utalványt kapnak, melyet későbbi vásárlásuk során tudnak majd igénybe venni. A program pontos részletei hamarosan megtalálhatóak lesznek a www.malagrow.hu oldalon.

Hozzászólás a cikkhez