Aktuális cikkek

Fontos: fiatal mezőgazdasági termelőknek

Az egyéni vállalkozói lét a pályázati felhívás értelmében jogosultsági feltétel (egyéni vállalkozónak kell lennie a támogatást igénylőnek vagy jogi személynek, aki mezőgazdasági tevékenységet végez, mint főtevékenységet), tehát a támogatási kérelem benyújtásakor fenn kell állnia. A támogatói okirat szerinti jogkövetkezmények a támogatói okirat hatályba lépésétől alkalmazandóak.

A kettő között, azaz a támogatási kérelem és a támogatói okirat megküldése között előfordulhat, hogy az illető szünetelteti a tevékenységét. A  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívja azonban a pályázaton indulók figyelmét arra, hogy a támogatói okirat átvételekor aktív vállalkozónak kell lenniük. Azaz, ha valaki szünetelteti is a tevékenységét, nagyon fontos, hogy mire a támogatói okiratot kézhez veszi, újra aktiválja vállalkozói tevékenységét, vállalkozói igazolványát.

A támogatási kérelem benyújtójának a szüneteltetéssel kapcsolatban mérlegelnie kell, hogy a támogatási kérelmet benyújtók „aktív” mezőgazdasági termelők azok, akik a megtermelt árut értékesítik. Abban az esetben, ha szüneteltetve van a vállalkozás, nincs lehetőség az értékesítésre sem.

Forrás: NAK

További információ: https://magyarmezsgye.hu/?p=2238

Hozzászólás a cikkhez