Aktuális cikkek

Dübörög a konferenciaturizmus

Felszálló pályán a konferenciaturizmus: a magyar és nemzetközi rendezvények száma 2017-ben 25 százalékkal nőtt 2016-hoz képest.


A konferenciák létszámát tekintve egyre nagyobb igény mutatkozik a nagy tömeget befogadni képes konferenciaközpontokra, hiszen a résztvevők fele 100–500 fős rendezvényre érkezik. A piaci szereplők erős évre számíthatnak idén is. Szignifikáns növekedés figyelhető meg idehaza a konferenciaturizmus területén. Míg 2015-ben összesen 2819 magyar, illetve nemzetközi szervezésű rendezvényt tartottak hazánkban, addig 2016-ban ez a szám elérte a 3598-at, amely 27 százalékos növekedést jelent – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség adataiból. Ezen belül a magyar rendezvények száma 1999-ról 2617-ra nőtt, míg a nemzetközi hátterű konferenciák száma 820-ról 981-re emelkedett.
A résztvevők immár mintegy fele érkezik 100–500 fő közötti rendezvényre, valamint körülbelül 42 százalékuk kisebb, 50–100 fő közötti eseményre hivatalos. A konferenciák több mint 80 százalékát szállodákban rendezik meg.
Az üzleti céllal érkező turisták alapvetően különböznek az átlagos turistáktól. A tapasztalatok szerint a legnagyobb költési hajlandósággal az üzleti céllal érkező turisták rendelkeznek. Ők a szoros programjuk miatt is inkább költenek a szállodákban, kevésbé jellemző, hogy elmennének a turisták által egyébként közkedvelt helyekre, mint például a romkocsmákba, vagy a belváros különféle szórakozóhelyeire.
Lapunk eltökélt szándéka, hogy segítsen a kínálat és a kereslet egymásra találásában. Ezért keressük azon szálláshelyeket, éttermeket, akik szolgáltatásaikkal megfelelnek e sokszor nem kis igényeket támasztó konferenciák, rendezvények, előadások elvárásainak.

Hozzászólás a cikkhez