Aktuális cikkek

A kiürült növényvédő szeres flakonokat háromszor kell kiöblíteni

A növényvédő szerrel szennyezett göngyölegek szakszerű tisztításáról az ECPA (European Crop Protection Association) rövid oktatófilmeket készített. A filmek magyar nyelven is megtekinthetők a HUCPA (Hungarian Crop Protection Assicaition) (más néven az NSZ) és a CSEBER honlapján (www.cseber.hu).

Célunk, hogy ezeket a filmeket minél szélesebb körben terjesszük a növényvédelemben dolgozó szakemberek között. Kérjük Önöket az ECPA ajánlásainak követésére, mind a saját egészségük, mind pedig a közvetlen környezetünk védelme érdekében.

A kannák háromszori kiöblítése és az öblítő víz permetlé tartályba töltése biztosítja a növényvédő szerek maradéktalan felhasználását. Ezzel érhetjük el azt is, hogy az üres kannák a CSEBER térítésmentes gyűjtőrendszerébe biztonsággal bekerülhessenek. A CSEBER különös hangsúlyt fektet a göngyölegek tisztaságára. A növényvédő szer maradékot tartalmazó kannákat a gyűjtőhelyek nem vehetik át. A szermaradékot tartalmazó göngyölegek kezeléséről – a CSEBER térítésmentes gyűjtőrendszerén kívül – saját költségükre kell a szennyezett göngyölegek tulajdonosainak gondoskodniuk.

A Cseber Nonprofit Kft. az idei évben is meghirdeti gyűjtési akcióit. A „nyári gyűjtés” szokás szerint a július-augusztusi időszakra került meghirdetésre. A Cseber gyűjtőhelyei ezen időszakon belül változó időpontokban, a helyi adottságoknak és tapasztalatoknak megfelelően szervezik meg gyűjtési akcióikat, országszerte. Kérjük, forduljanak bizalommal közvetlenül a Cseber gyűjtőhelyekhez, elérhetőségeiket megtalálhatják a Cseber weboldalán a http://cseber.hu/gyujtohelyek-listaja/ menüpont alatt, ahol térképes kereső segít az Önhöz legközelebbi gyűjtőhely kiválasztásában.

Kérjük, segítse begyűjtési és tájékoztató munkánkat azzal, hogy megosztja velünk tapasztalatait, észrevételeit, javaslatait, ötleteit az oktatófilmekkel és a gyűjtéssel kapcsolatban. Várjuk jelentkezését a CSEBER e-mail elérhetőségein.

(peter.lantos@cseber.hu, rita.fenyvesi@cseber.hu)

Cseber Nonprofit Kft.
(a Növényvédőszer-gyártók és Importőrök Szövetsége jóváhagyásával)

       

Hozzászólás a cikkhez