Aktuális cikkek

Forgórészek helyszíni kiegyensúlyozása? Agrotor.hu!

A mezőgazdasági és erdészeti zúzók, mulcsozók, illetve a kombájnok egyes magasabb fordulatú forgórészei a használat során kiegyensúlyozatlanná válhatnak. Ennek hatására a csapágyakat, és a csatlakozó szerkezeteket terhelő erők káros mértéket érnek el, a gépek rezgései jelentősen megnőnek, akár használhatatlanná is válhatnak.

Kiegyensúlyozás során a – a forgórészre hegesztéssel, vagy csavarral rögzített tömegek segítségével – a fellépő erőket minimalizáljuk, így a gépek újra kultúráltan járhatnak, tartósan a károsodás kockázata nélkül használhatók tovább.

A speciális, hordozható műszerekkel végzett, helyszíni forgórész kiegyensúlyozás a megrendelő telephelyén nyújt megoldást a kiegyensúlyozatlanságból eredő káros erők megszüntetésére úgy, hogy mindehhez ki sem kell szerelni a forgórészt a beépítési helyéről. A késeknek/kalapácsoknak is a forgórészen kell lenni, és mindenképpen célszerű, ha ezek újszerűek vagy újak, de legalábbis még sokáig használhatók.

Ami a megrendelő feladata:

  • Ellenőrizni kell, hogy a csapágyak jók, és sem a házban, sem a tengelyen nem „lógnak”, ellenkező esetben csapágy és csapágyház cseréje szükséges.
  • A gépvázat és a forgórészt át kell vizsgálni, az esetleges repedéseket ki kell javítani, a hiányzó csavarokat pótolni kell, a lazákat meg kell húzni.
  • A kések/kalapácsok szabad mozgását biztosítani kell (ha ilyen típusú a forgórész).
  • A kiegyensúlyozás során biztosítani kell a szükséges számú (10-20) indítást/megállítást.
  • A tömegek felhegesztéséhez hegesztő berendezés, és szakember álljon rendelkezésre.

A szolgáltatás Magyarország bármely pontján igénybevehető rugalmas néhány munkanapon belüli kiszállással, a munkavégzés időtartama általában néhány óra. A több, mint 25 év szakmai tapasztalattal végzett tevékenység megrendelői köre az őstermelőktől a nagy mezőgazdasági részvénytársaságokon át, az állami és önkormányzati tulajdonú szolgáltató cégekik terjed.

További információk?
www.agrotor.hu
06/70/366-1029
dabisgab@gmail.com
www.facebook.com/kiegyensulyozas

Hozzászólás a cikkhez