Aktuális cikkek

Rakodómérlegek: Gyors mérés – gyors megtérülés

A teleszkópos rakodógépek széles körű alkalmazhatóságuk miatt igen elterjedtek a mezőgazdasági telepeken.

A mérlegek az emelő munkahenger nyomásaiból számolják ki a kanálban lévő súlyt. A teleszkópos rakodógépek bonyolult hidraulika rendszerrel rendelkeznek, a kanál szintezését is hidraulikus munkahenger végzi.

Ezeknél a gépeknél a hagyományos mérlegek nem hoznak megfelelő pontosságot. A mérési hibát a kanálszintező rendszer működése okozza. Mivel a szintező egyik munkahengere a gémhez van rögzítve, ezért működése befolyásolja az emelő munkahengeren fellépő nyomásokat, így gyakran előfordul, hogy ugyanazon súly emelésekor más és más nyomásértékeket mér az egyszerű rakodómérleg.

A hazai fejlesztésű TOPLOAD rakodómérleg, az újdonságnak számító TLC(TopLoad Compensation) kompenzációs technológiájának köszönhetően, bármely teleszkópos rakodógépen pontos mérést biztosít. A mérleg méri a kanál szintező kör nyomását is és ezzel kiküszöböli a nyomás változások miatti pontatlanságot.

1. Utolsó mérési eredmény
2. Összes felrakott mennyiség
3. Menü
4. Funkciógombok háttérvilágítással

A mérleg segítségével megrakott teherautó így a maximális terhelhetőségéig kihasználható, valamint elkerülhető a túlrakodásból adódó veszteség. A rakodási folyamat befejeztével a kinyomtatott mérlegjegy segít az elszámolásban, a készletek tervezésében.

Forkmaster targoncamérleg  rendkívül nagy segítséget jelent a gyors rakodásokban. Használata egyszerű: csak meg kell emelni a raklapot , majd visszaengedni, és meg is jelenik a képernyőn a mérési eredmény, a mérési folyamat nem tart tovább 15 másodpercnél.

Használata jelentős megtakarítást eredményez: nem kell az árut egy másik mérlegre vinni, ott lerakni, megmérni, majd visszavinni. Így munkaidő és az üzemanyagköltség is megspórolható. A mérleg vásárlása akár fél éven belül megtérülhet.

Forkmaster targoncamérleg használata megkönnyíti a dokumentációt is. A hozzákapcsolt nyomtatóval részletes mérlegjegyet nyomtathat, céges fejléccel, dátummal és minden mérési eredménnyel. A vonalkódolvasó vagy billentyűzet használata egyszerű és gyors adatbevitelt tesz lehetővé, rögzíthető a vonalkód vagy azonosító minden méréshez.
A mérési pontosság a mérleg típusától függően ±2%, ±0,5%, ±0,05%. A mérési adatok akár vezeték nélküli hálózaton keresztül adatbázisban rögzíthetők, melyből lekérdezések, jelentések készíthetők.

További információk:
HBL Mérleg Kft
www.hbl.hu
+36 70 314 88 76

Hozzászólás a cikkhez