Aktuális cikkek

Milliárdos pályázata hazai termelők támogatására

A 2014. január 1. óta alakult, elismert termelői csoportok 5 éven keresztül kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, évente legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összegben az Agrárminisztérium által indított Vidékfejlesztési Program részeként.

Hárommilliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program részeként, termelői csoportok és szervezetek részére. A 2014. január 1. óta alakult, elismert termelői csoportok 5 éven keresztül kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, évente legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összegben. 

A szaktárca kiemelt célja az agrárvállalkozások piaci pozícióinak erősítése. Ennek egyik fontos eszköze a termelői együttműködések ösztönzése, a gazdálkodók ugyanis közösen hatékonyabban képviselik érdekeiket a felvásárlókkal szemben, illetve olyan egységes árualapot képesek előállítani, amelyre nagyobb a kereslet.

A támogatásra 2020. május 25-től 2022. május 25-ig, illetve a források kimerüléséig lehet pályázni. Az első értékelési szakasz 2020. június 30-áig tart. Az érintettek a felhívás részleteiről ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Hozzászólás a cikkhez