Aktuális cikkek

Ami jó, az jó…

VRM, KRM forgókapás magágykészítő

A VRM típusú vontatott és a KRM félig függesztett forgókapás gépcsalád talajhajtású rotorokkal szerelt. Rotoronként tíz edzett kovácsolt kés, kapa kiváló gyomirtást, rögaprítást és talajegyengetést végez, optimális szemcse szerkezetű magágyat készít.

A gép a művelőelemek állítható munkamélysége miatt; kötött száraz, szármaradványos és nedvesebb területek művelésére is alkalmas.

A művelőelem kiosztás: kettő sor forgó­rotor, simító és a lezáró henger.

A gép alkalmas: tavasszal és ősszel talaj és szántás elmunkálásra, műtrágya bedolgozásra, magágykészítésre. Nyáron tarlóápolásra, gyomirtásra.

Forgókapás magágykészítők technológiai előnyei:

Többféle talajmunka egymenetben

Szántáselmunkálás és precíziós mag­ágy­készítés

Optimális szemcseszerkezet és magágy

Kiváló rögaprítás, gyomirtás, növényi maradvány bedolgozás talajzárással

Könnyű, középnehéz és nehéz kivitelben is készül

 

VT univerzális rövidtárcsa

A szármaradványok megfelelő előaprítása és a tarlóhántás a vetés minőségére is hatással van. A szakszerű talajművelés nélkülözhetetlen eszköze a rövidtárcsa. A VT univerzális rövidtárcsa tarlóművelésre és minőségi magágykészítésre egyaránt alkalmas.

A robosztus vázkialakítás miatt hosszú a gép élettartama.

A két sorban felszerelt tárcsalapok egyedi felfüggesztésűek, poliuretán gumirugózással. A tárcsaszög, a tárcsaív, a tárcsafogak kialakítása és a robosztus vázszerkezet biztosítja a művelőelemek talajba jutását szinte minden körülmények között. A gép alkalmas laza és kötött talajokon is sekély és mély művelésre.

A tárcsafelfüggesztés osztástávolsága, a tárcsaszárak magassága a hengerek közötti nagy távolság és az eltolt mellső tárcsasor biztosítja a gép eltömődésmentes működését.

A VT tárcsák többféle hengersorral rendelhetők; pl.: 600 mm-es, tisztító egységgel szerelt ékgyűrűs hengerrel, valamint 460 mm-es szélespálcás hengerekkel. 

A VT gépeknél a művelési mélység a hengereken mechanikusan állítható. 

Hozzászólás a cikkhez