Aktuális cikkek

1,23 milliárd forint áll rendelkezésre

Meghirdették a jövő évi Tanyafejlesztési programot, amely 3 célterület között oszlik meg.

Meghirdette az Agrárminisztérium (AM) a jövő évi Tanyafejlesztési programot, a rendelkezésre álló 1,23 milliárd forint 3 célterület között oszlik meg.

Az idén 8. alkalommal meghirdetett programban mintegy

  • 200 millió forint jut a települési és térségi fejlesztések támogatására,
  • 637 millió forintot különítettek el a tanyák, és a tanyás térség megőrzésére, fejlesztésére, valamint a tanyagazdaságok indítására és fejlesztésére.
  • Emellett 300 millió forintot biztosítanak a tanyai lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre.

A felhívások decemberben jelennek meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.honlapján, illetve a Kormány portálján,

a kérelmeket 2019. január 2. felétől lehet majd benyújtani, a projekteket pedig 2019. december 31-ig kell megvalósítani.

Azon ügyfelek, akik a korábbi években nyertek támogatást, viszont pályázatuk megvalósítása még folyamatban van, a projektben vállalt fejlesztéseket legkésőbb 2019. május 31-ig tudják kivitelezni.

Az uniós forrásból megvalósuló Vidékfejlesztési Programban (VP) április 4-ig lehet folyamatosan benyújtani a tanyák villany-, víz- és szennyvízberuházásainak támogatására a kérelmeket. Eddig 1,3 milliárd forintról született döntés, a rendelkezésre álló keret 8,23 milliárd forint. Az államtitkár emlékeztetett, hogy idén másodjára hirdette meg az Év tanyája díjat az agrártárca, az elismeréseket december 10-én adják át.

Forrás: AMMTI

Hozzászólás a cikkhez