Aktuális cikkek

Módosultak a környezet- és természetvédelmi szervek hatáskörei

A változtatások célja, hogy pontosan legyenek meghatározva a szervek felügyeleti és hatásköri viszonyai.

Módosultak a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet és a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény végrehajtásáról szóló 343/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet egyes szabályai – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
A módosítás célja, hogy pontosan meghatározza a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek felügyeleti és hatásköri viszonyait. Így kijelölésre kerültek a hulladékgazdálkodásért felelős miniszter és a környezetvédelemért felelős miniszter hatáskörének keretei, valamint a tevékenységük kapcsolódási pontjai.
Ugyancsak sor került a környezetvédelmi igazgatási szervek kijelölésére is azzal, hogy a Kormány környezetvédelmi igazgatási szervként a környezetvédelemért felelős minisztert, a hulladékgazdálkodásért felelős minisztert, az országos környezetvédelmi hatóságot, a területi környezetvédelmi hatóságot, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot és az Országos Meteorológiai Szolgálatot jelölte ki.

Forrás: NAK

Hozzászólás a cikkhez