Tenyészbaromfi állatjóléti támogatás igénylése | Magyar Mezsgye | magyarmezsgye.hu
Aktuális cikkek

Tenyészbaromfi állatjóléti támogatás igénylése

Csak a jóváhagyott vagy részben jóváhagyott támogatási határozattal rendelkező igénylő nyújthat be kifizetési kérelmet az előző tárgyévre vonatkozóan, évente július 1. – július 31. közötti időszakban.

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető az étkezési tojást termelő tyúk és tenyészbaromfi tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezése, úgymint az egészségre nem ártalmas, a megadott értékhatárnál (2,5 mg/kg) alacsonyabb mikotoxin tartalmú takarmány biztosítására.

A támogatási kérelmet baromfimegnevezés-csoportonként a 23/2018.(IV.16.) Kincstár közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0801 számú támogatási kérelem nyomtatványon kell igényelni az adott naptári év július 1-jétől a következő naptári év június 30-áig tartó tárgyévre vonatkozóan.

A kérelmet 2018. június 1. és június 30. közötti időszakban postai úton a Magyar Államkincstár  Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya 1476 Budapest Pf. 407. címre kell küldeni.

Ne feledjék, hogy a határidőn túl benyújtott támogatási kérelem esetén az adott tárgyévben nem vehető igénybe támogatás!

A támogatás jogszabályi alapja az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételeiről szóló 38/2016. (VI.6.) FM rendelet.

Forrás: NAK

Hozzászólás a cikkhez