Aktuális cikkek

A Jobbik a magyar vidékért és mezőgazdaságért – sajtóközlemény

Magyar Zoltán

A Jobbik magyar vidéket és mezőgazdaságot érintő fontosabb kormányzati lépéseinek és a főbb fejlesztési területeinek összefoglalója.


Az elmúlt 10 évben éves szinten több, mint 100 milliárd forint fejlesztési forrás és támogatás érkezett a magyar vidékre és a mezőgazdaságba. Ebbe az összegbe a gazdaság- és településfejlesztési források még bele sincsenek számolva. Mindezek ellenére a vidék és a nagyobb városok közötti számtalan területen meglévő különbségek nem hogy nem csökkentek, sokkal inkább nőttek. Az állami földek privatizációja azon túl, hogy teljes mértékben szembe megy a kormány korábbi ígéreteivel, még azt a kommunikált célt sem érte el, hogy segítse a családi gazdaságokat vagy, hogy növelje a mezőgazdasági termelés hatékonyságát. Ezen előzmények után joggal jelenthető ki, hogy az Orbán-kormány éppen a vidéket és azt az ágazatot, a mezőgazdaságot hagyta magára, ahonnan a legtöbb szavazatot kapta és ahonnan reméli most is.
A Jobbik élve minden eszközével felhívta a figyelmet a problémákra és azokra szakmai megoldásokat kínált. A párt a főbb, nemzetgazdasági szintű gondok mellett, egyesével, az ágazatok mindennapi nehézségeire is odafigyel és válaszokat ad azokra. Kiemelendő azon szakmai kerekasztal beszélgetések, konferenciák melyek joggal ébresztettek reményt az érintettekben: van, aki kíváncsi a problémáikra és képviseli is azokat. Így született konkrét megoldási javaslat a zsebszerződés-elleni, lovas-ágazati, erdészeti, vadászati, méhész, halas és horgász, tejipari, szőlész-borász konferenciák után.

Az egész magyar vidéket és mezőgazdaságot sújtó ügyeket sem keülhetjük meg, így vannak konkrét és fajsúlyos vállalásaink az alábbi kérdésekben:

  • a teljes mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási rendszer reformjára
  • felszámoljuk a munkaerőhiányt és bevonjuk a fiatalokat a mezőgazdaságba
  • kiemelten támogatjuk az állattenyésztést és feltámasztjuk a magyar élelmiszeripart
  • magyar vetőmag-előállítást nagyságrendileg növeljük
  • tisztességes, átlátható, szolgáltató és ingyenes Agrárkamarát hozunk létre – visszavesszük a fideszes földesurak összeharácsolt birodalmait!

Magyar Zoltán
Mezőgazdasági Bizottság alelnök
Nunkovics Tibor
Mezőgazdasági Kabinet vezető

Hozzászólás a cikkhez