Aktuális cikkek

AGROmashEXPO – AgrárgépShow Sajtónap

New Holland CR

2018. január 24-27 között ismét megnyitja kapuit az AGROmashEXPO és AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az input-gépesítés-logisztika hármasára épülő mezőgazdasági gépkiállítás 2018-ban több, mint 300 kiállítóval 9 pavilonban és 40 000 négyzetméteren számos technológiai újdonsággal várja az agráripari szakembereket és a nagyközönséget.


A kiállításhoz kapcsolódóan 2017. december 15-én a HUNGEXPO Zrt. először rendezte meg az AGROmashEXPO – AgrárgépShow 2018. Sajtónapot. A rendezvény egészen új köntösben, egy személyes beszélgetésen alapuló, úgynevezett közvetlen tájékoztatási platform keretében biztosította a kiállító cégeknek azt a lehetőséget, hogy a szaksajtó képviselőit részletesen tájékoztassák azokról a termékújdonságaikról, amelyeket a 2018-as AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállításon mutatnak be először a nagyközönség előtt. A rendezvényen kihirdették az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Termékverseny 2018 díjazottjait is.

A HUNGEXPO Zrt. képviseletében Szántó Gabriella kommunikációs igazgató köszöntötte a kiállítókat és a média képviselőit. Elmondta, hogy 2018-ban minden idők legnagyobb, teltházas AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállítását rendezi a HUNGEXPO, a kiállítói területeket pedig egy 2600 m2-es sátorral bővítették. A Sajtónap remek alkalmat teremt arra, hogy a szaksajtó képviselői még részletesebben megismerhessék a cégek termékújdonságait és széles körben kommunikálják az érdeklődők felé, segítve a kiállítók sikeres részvételét a januári rendezvényen.
A Sajtónap megnyitóján Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár leszögezte, a gépkínálati oldal fejlődésének, valamint a keresleti oldal fejlesztésének összehangolása teszi lehetővé azt a technológiai megújulást, amelyet a 2017. év is kellően tükröz. A KSH adatai szerint 2017 első harmadában az előző évinél mintegy 20%-kal több, mintegy 223 milliárd forintot költöttek a magyar termelők beruházásokra, amelyek nagy részét a gépberuházások teszik ki.
Harsányi Zsolt MEGFOSZ elnök kiemelte, a 2018-as AGROmashEXPO- AgrárgépShow Kiállításon a mintegy 3,5 hektáros fedett területéből 22 000 négyzetmétert a MEGFOSZ tagok vesznek birtokukba, a jelenleg legfejlettebb technikákkal, technológiákkal előrukkolva. A mezőgépész utánpótlást fókuszba helyezve 25 szakiskolából mintegy 3 000 fiatal eljutását biztosítja a Szövetség a kiállításra, megkoronázva a Mezőgépészek országos döntőjének megrendezésével.

Az esemény ötletgazdája, az Agro Napló ügyvezetője Zsigmond Ágnes elmondta, hogy a HUNGEXPO Zrt-vel közösen hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Sajtónapot. A rendezvény egy új lehetőség a vállalatok és a szakmédia képviselőinek arra, hogy az újdonságokat a kiállítás előtt a gazdatársadalom látókörébe helyezzék.

Hozzászólás a cikkhez