Aktuális cikkek

Alföldi Állattenyesztési Napok

Az idei évben május 4. és 6. között megtartandó agrárrendezvényre számos pályamű érkezett ezúttal is.

Folyamatosan bővül és fejlődik az Alföldi Állattenyesztési Napok rendezvénysorozata, melyet az évente növekvő termékdíjra pályázók és a jelentkező kiállítók száma is mutat – mondta az idei termékdíj átadón Antal Gábor.

A szervező, Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója kijelentette, szerénytelenség nélkül elmondható, rendezvényük immáron hazánk legjelentősebb és legrangosabb vidéki mezőgazdasági kiállítása. Az idei kiállítás legfőbb újdonsága, hogy háromnapos lesz a rendezvény, amely csütörtökön, pénteken és szombaton zajlik majd. Ez a kiállítók kérése volt – tette hozzá a szervező.

Az Alföldi Állattenyésztési Napokhoz kapcsolódó termékdíjakat múlt héten adták át Hódmezővásárhelyen. A nagyszabású szakkiállításhoz társuló termékpályázat mára hagyományosnak számít.

A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj évek óta nagyon népszerű az innovatív cégek között. A Termékdíj pályázattal a kiíró célja elismerésben részesíteni azokat a magyar vagy valamilyen hazai érdekeltséggel rendelkező cégeket, amelyek a hazai piacon forgalmazott termékeikkel eredményesen tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy az állattenyésztők hatékonyabban tudjanak gazdálkodni.

A Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázatra idén 11 pályázat érkezett, 2016-ban 14 pályamű, 2015-ben 13, 2014-ben 17. Nem érkezett pályázat a „Fiatal Gazdák a Magyar Mezőgazdaság Fejlesztéséért” kategóriában. A beérkezett 11 pályázatból az I. kategóriában 3 magyar termék. A pályázó cégek közül 9 magyar alapítású. A pályázatok színvonalasak, újdonságok, a termék vagy technológia hozzájárul mezőgazdaságunk előre haladásához – írta értékelésében a zsűri.

A Termékdíj pályázat eredményeit itt nézhetik meg.

Mentés

Hozzászólás a cikkhez