Aktuális cikkek

Röviden a Yaráról és a Yara termékekről!

2017-ben a Yara Hungária Kft. változatlan formában és kis mértékben bővülő portfólióval áll a Tisztelt Partnerek rendelkezésre. Mind szántóföldi, mind kertészeti vonalon a technológia minden egyes pontján tudunk termékeket, technológiát javasolni. A cég által forgalmazott több mint 70 féle termék ismertetése természetesen csak termékcsoportok szerint lehetséges.

Kertészet: Az egyik legrégebben meglévő családot a YaraMilaTM Cropcare névre hallgató, szulfátos alaptrágyák adják. A jól bevált logika mentén elsősorban kálium túlsúlyos termékekről van szó, de található nitrogén- és foszfor túlsúlyos összetétel is. Legismertebb tagjai a YaraMilaTM Cropcare 8-11-23, 11-11-21, illetve a YaraMilaTM Complex 12-11-18. Az alaptrágyázást követően a fejtrágyázásra ajánlott termékek közül kiemelném a granulált kalcium–nitrát termékeket, név szerint a YaraLivaTM Tropicote-ot és YaraLivaTM Nitrabort. Mindkét termék 100%-ban vízoldható kalciumot (26% CaO) tartalmaz, mellette a leggyorsabban felvehető nitrogén forma, a nitrát–N (15%) található benne. A két termék közötti különbség minimális, a Nitrabornál a bór (0,3%), a Tropicote-nál egy plusz bevonó anyag. Arra mindenkinek felhívom a figyelmét hogy a kalcium szerepe egyre fontosabb, mind a növény ellenálló képességét, minőségi paramétereit tekintve, mind a talaj védelme szempontjából. A következő tápanyag utánpótlási eszköz, amire felhívnám a figyelmet, az a lombtrágyázás lehetősége. A Yara kínálatában a széles hatásspektrumú YaraVitaTM Frutrel, YaraVitaTM Kombiphos és a YaraVitaTM Universal Bio mellett az egy hatóanyagot tartalmazó készítményeken át a teljes palettája megtalálható. Mindegyikre jellemző a rendkívül magas hatóanyag tartalom, esőállóság, tartamhatás, keverhetőség. Ez évtől kezdve a legfontosabb kertészeti lombtrágyáink literes kiszerelésben is elérhetőek. Fontos és jól ismert termékcsaládunk, a FerticareTM műtrágyák. Vízben 100%-ban, maradék nélkül oldódó kiváló minőségű NPK termékek mikroelemekkel kiegészítve, ezért kitűnően alkalmazhatók tápoldatozásra. A tápoldattal kijuttatott FerticareTM műtrágyák tápanyagát a növények gyökéren keresztül azonnal képesek felvenni és hasznosítani.

Szántó: A szántóföldi növénytermesztésnél két családot emelnék ki. Az első a YaraMilaTM, amelyet, többek között a melegen granulált gyártási technológia, a homogén összetétel, a magas hatóanyag tartalom, a kiváló oldékonyság, az egyenletes és pormenetes szemcse jellemez. Tavaszi kijuttatásra ideális termék az összes szántóföldi kultúránál, és azoknál a zöldségféléknél ahol a klórérzékenység nem fontos. Legisme
rtebb összetételek a YaraMilaTM 8-24-24 és a YaraMilaTM 16-27-7. A lombtrágyáknál az előbbieken kívül kiemelendő a legfontosabb növényfajok növényspecifikus termékei, a YaraVitaTM Gramitrel, a YaraVitaTM Brassitrel Pro és a YaraVitaTM Zeatrel. Ezek a termékek az adott kultúra tápelemigényeit figyelembe véve, azokat maximálisan kiszolgálva készültek.

További információért látogasson el honlapunkra, keresse szaktanácsadóinkat, vagy kérdezze kereskedőjét!

Gyuris Kálmán
Yara Hungária Kft.
+36 30 383 934

Hozzászólás a cikkhez