Aktuális cikkek

Kiváló növényorvos kitüntetés

Az idén új helyszínen, a Szent István Egyetem gödöllői kampuszán rendezte meg a 11. Növényorvos Napot a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara (NMNK).

A Növényorvosi Napon a szaktárca és a kamara elismerését vehették át a legjobb növényorvosok. Az idén miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Nagy Istvántól a Győr-Moson-Sopron megyei szervezetet javaslatára Fehér Attila, a Heves megyei szervezet javaslatára Gáll József, és a Pest megyeiek ajánlására Velkel Károly József.

Az NMNK Kiváló Növényorvos kitüntetésben részesült Fülöp László (Bács-Kiskun megye), Katona István (Békés megye), Szikora Miklós (Hajdú-BIhar megye), Vincze János (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és Vörös Géza (Tolna megye). A kitüntetést Dr. Tarcali Gábor, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke adta át.

A kamarában végzett kimagasló munkájáért és szakmai teljesítményéért a „Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara KIVÁLÓ NÖVÉNYORVOSA” kitüntetésre javaslta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének vezetősége. Vincze János 2001-es megalakulásától tagja a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének, 2005–2009 között Oktatási Bizottsági Tag, 2009-től napjainkig a megyei elnök tisztséget tölti be.

Szakmai tudásával és megbízhatóságával folyamatosan támogatta a kamara munkáját, 11 éve lelkiismeretesen dolgozik a megyei szervezet zökkenőmentes működése érdekében. A tagokkal igyekezett a legjobb kapcsolatot kiépíteni. Nevéhez fűződik a megyei tagok részére 2006-ban szervezett számítástechnikai alapismeretek tanfolyam szervezése. Folyamatosan részt vesz a tagok részére történő mérnök-továbbképzések megszervezésében. Szerkeszti a megyei honlapot. Kapcsolatot tart a megyében a növényvédelem területén érdekelt szakmai és kereskedelmi szereplőkkel. Folyamatosan támogatja az Országos Vezetőség munkáját.

Szakmai munkáját tekintve:
1995-től 1997-ig fejlesztő mérnökként dolgozott az egykori Újfehértói Gyümölcskutató Intézetben, illetve az egykori DATE Kutató Központ Kisvárdai Teichmann Telepén. Itt technológiai, növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási kísérletekben és azok eredményeinek ismertetésében működött közre. Szakmai rendezvények és tanfolyamok szervezésében és a gazdálkodók szakmai oktatásában vett részt.
1998-tól 2000-ig növény-egészségügyi felügyelőként dolgozott.
2001-től napjainkig növényvédelmi- és tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadóként illetve szakirányítóként dolgozik több vállalkozásnál. Szakirányítása mellett több mint 500 hektáron termelnek gyümölcsöt a gazdálkodók.

Hozzászólás a cikkhez