Aktuális cikkek

Mentsük, ami menthető!

Augusztus 4-én Pócspetriben szemlélhettük meg, hogy milyen az, amikor a gyenge dinnyeszezon ellenére is jó minőségű és eladható dinnyét termesztenek. Természetesen kell hozzá egy lelkes gazda, jelen esetben Domokos Miklós, aki a lelkesedés mellé hozzáértéssel, szaktudással, tapasztalattal neveli növényeit. Elmondása szerint jól bevált, sokszor, sok ideig tartó tesztelés előzi meg a fajtaválasztást, s amikor egy-egy fajta már bizonyított, csak akkor kerül be a termelésbe, s válik eladhatóvá. Ugyanígy jár el a növényvédő szerek kiválasztásánál is. Éppen ezért őt nem éri felkészületlenül a gyengébb szezon, hiszen ha jól megválasztott alapanyagokkal dolgozik, akkor a végeredmény is eladható – és tegyük hozzá: jó áron eladható – lesz. Keresik és bíznak benne a vevők, tudják, hogy nem vesznek zsákbamacskát.

A Gold Dry jól látható nyomai

A Gold Dry jól látható nyomai

Természetesen kell egy jó termést biztosító, megbízható vetőmag, palánta is. Ő az Orosco Kft. fajtáit választotta, amelyek hosszú távon bizonyítottak már, hosszas tesztek során bizonyosodott meg arról, hogy nem csak termőképességük, de stresszállóságuk, méretetük, alakjuk és színük is megfelelnek minden követelménynek, így magas az eladhatósági százalékuk.

Nem utolsó sorban pedig kellenek olyan szerek, amelyek nem várt esetekben is biztosítják azt, hogy a növény megfelelően fejlődjön, stressz-megelőző vagy -oldó hatással bírnak, legrosszabb esetben enyhítsék a kár mértékét azzal, hogy például segítsenek a növénynek regenerálódni.

A Biolchim Kft. speciális műtrágyáival és biostimulátoraival már sokszor bizonyított. A K-Bomber speciális összetétele révén felgyorsítja az érési folyamatokat, segíti az intenzív színek kialakulását, fokozza a termés minőségét, tárolhatóságát. Egyedülálló kálium-citrát és EDTA-tartalma  révén a tápanyagok a levélen keresztül gyorsan felvehetőek. Felhasználható lombtrágyázásra és öntözőműtrágyaként is. A Nova egy magas szervesanyagtartalmú talajkondícionáló, mely fokozott gyökéraktivitást, hatékonyabb tápanyagfelvételt, valamint javuló talajszerkezetet tesz lehetővé, a talaj mikrobiológiai aktivitását növeli. S hogy a nagy melegben se sérüljenek a gyümölcsök: itt a Gold Dry, amely az UV -nek kitett zöldség, gyümölcs kultúrában használható természetes kaolin, bór, cink, mangán tartalmú termék. Használatával a kezelt gyümölcs felülete fényesebb, „piacosabb”, gátolja a termésen kialakuló direkt napfény okozta napégés/perzselés tüneteinek kialakulását.

Láttuk, kóstoltuk: megbízható partnerekkel, jó alapanyagokkal, szakmai alázattal a nehéz időben sem kell lemondanunk a nyereségről (vagy legalább minimalizálhatjuk a veszteséget).

Hozzászólás a cikkhez