Aktuális cikkek

Íme: a Massey Ferguson 4700-as széria

Kevés elektronika, robusztus, egyszerű váltóval szerelt, minőségi traktor: ez az MF 4700-as széria, mely a cég vadonatúj Global Series traktorcsaládjának tagja.

Több mint 350 millió dolláros beruházás, valamint hatéves fejlesztés eredményeképpen megérkezett hazánkba az MF 4700-as széria, mely AGCO POWER (= SISU) motorokkal rendelkezik 75 és 95 LE közti teljesítménnyel. A SISU márkanév garancia a hosszú, gondtalan élettartamra, valamint az alacsony üzemanyag-fogyasztásra. A vadonatúj sorozat világszerte több gyárban készül és forgalmazása is globális szinten megy végbe.

A tervezésnél figyelembe vették a világszintű terjesztést, de arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a specifikációk, felszereltség és a tulajdonságok megfeleljenek ügyfelek egyedi igényeinek is bárhol legyenek a világon. Nemzetközi fejlesztőcsapat dolgozott egy letisztult formán is. Alapötletként egy univerzális traktor koncepcióját vették, és tervezték teljesen újra az elejétől. A gépeknek közel 90%-a új alkatrészekből áll össze.

A prototípusokat több mint 36 ezer üzemórán keresztül tesztelték laboratóriumi körülmények és munka közben Afrikában, Ázsiában, Európában és Amerikában. Világszerte gyártóegységek rugalmas hálózatát építik ki, ahol a fő részeket és egész traktorokat gyártanak és szerelik őket össze. A Massey Ferguson Global Series traktorcsalád folyamatosan lesz bevezetve a piacokra az elkövetkező öt évben. A strapabíró, megbízható és könnyen kezelhető, karbantartható gépek fülke nélküli, takaró fülkés és fülkés verzióban lesznek elérhetőek.

A motorok egyszerű tervezésűek: kiforrott, közös nyomócsöves, turbófeltöltős erőforrások, a váltó esetében is rendkívül megbízható és egyszerű szerkezetet használtak. A 12×12-es szinkronizált, mechanikus hajtómű 2 csoporttal és összesen 12 fokozattal rendelkezik (csoportonként 6 fokozat). Az első főcsoport szántóföldi munkavégzésre használható, míg a másik közúti felhasználásra vagy könnyű talajmunkára alkalmas (maximum 40 km/h). A hazai verziók váltója a 2016-os évben nem teljesen mechanikus, ugyanis az importőr alapfelszereltségben kínálja a Powershuttle elektromos irányváltó kart, illetve az „Easy shifting – könnyű váltás” gombot a váltón. Alapfelszereltség továbbá az elektronikus hárompont vezérlés (EHR) a munkaeszközök hajszálpontos süllyesztése és emelése érdekében.

Hidraulika-rendszere egy nagy teljesítményű 65 l/perces szivattyú a hátsó hárompontnál és a kiadó szelepeknél. A hátsó emelési kapacitás maximum 3.000 kg, míg a TLT 540, 540 Eco vagy 1.000-es fordulatszámok leadására képes.

Modell       Teljesítmény LE    Motor/Hengertérfogat                 Váltómű
MF 4707    75                            Agco Power 3 hengeres / 3,3 l    Dyna Synchroshift 12×12
MF 4708    85                            Agco Power 3 hengeres / 3,3 l    Dyna Synchroshift 12×12
MF 4709    95                            Agco Power 3 hengeres / 3,3 l    Dyna Synchroshift 12×12

Hozzászólás a cikkhez